mandag, februar 15, 2016

Florida 2016 - Englewoods

Vinterferien gik i år til Florida. Jesper arrangerer en del fisketure derovre, så der var et feriehus ledigt i en uge, som vi kunne bo i. Så vi pakkede unger, mormor og morfar og fløj til Orlando, væk fra sne og kulde og hej til palmer og sol.





Et par ord om Icelandair: Ja, billetterne var billige (ca. 3900 per mand t/r, et stop i Keflavik). Men resten var godtnok tarveligt. Vi havde hjemmefra fået en af Jespers kollegaer til at seate os. Når man rejser med to små børn, vil man gerne sidde sammen. Maskintypen var så imidlertidigt lavet om, således at seatningen også var lavet om. Hvilket betød at ungerne var placeret på en nødudgangsrejse, og vi andre spredt rundt i flyet. Flot. Det lykkedes os heldigvis at rokere rundt, så vi kom til at sidde nogenlunde samlet (og ingen børn på nødudgangen). Husk mad. Alting koster penge, bortset fra en lille boks til børnene, som de får undervejs. Der er desuden tæppe og lidt legegrej ved ombordsstigning, bortset fra når de løber tør for dette ?!?. Stewardesserne er et kapital for sig. DK til USA er pga tidsforskel altid en dagsflyvning, mens hjem som regel er en natflyvning. Også da vi fløj hjem var det om natten (og ja, man vil gerne have at ens børn sover), og kabinelyset blev dæmpet. Hvorefter den islandske stewardesse gav sig til at samtale meget højt på islandsk med en passager, som hun helt tydeligt kendte. Det var fuldstændigt umuligt at lukke et øje! Never again.



Anyways, velankomne til Orlando, steg vi ind i vores meget rummelige udlejningsbil (åh, elsker udlejningsbiler! Og automatgear!), og kørte de tre timer til Englewoods, FL. Vi boede i et stort hus med masser af værelse, swimmingpool (dog ikke opvarmet), og udendørs spa samt gas-grill. Ikke meget at se i selve byen, men det var rart at bruge et par dage på at komme i feriestemning. Den nærliggende Wall-Mart blev også besøgt.




10 minutters kørsel fra huset ligger Englewood beach. Det var ikke fantastisk varmt (omkring 20 grader), og bølgerne er ret heftige, så vi badede ikke. Til gengæld kan man noget andet på Englewood beach, og de omkringliggende strande. Man kan nemlig finde hajtænder! Vaskeægte hajtænder. Nogle påstår, at man også kan finde guld, og der gik da også flere rundt med metaldetektorer og våddragter på ude i vandkanten. Vi fandt ikke noget guld, men vi fandt mange hajtænder, og det var alligevel en rimelig sej souvenir ifølge Julie på 6 år.
Der er nem parkering lige ved stranden, og inden man når helt ned til stranden er der en lille juicebod, komplet med reggaemusik og frisk frugt, og ikke specielt dyrt.
For de interesserede, er der også yoga hver morgen på stranden, og det var velbesøgt de dage vi var der. (Man står rimelig tidligt op, når man er en jetlagged dansk familie i USA)





Efter 3 nætter i Englewood gik turen tilbage til Orlando og Disneyworld. Und dog jer selv et stop i en af de store malls inden i når ud til Disneyworld, særligt hvis I er fiskeri/sportsinteresserede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en kommentar her: